Založ si blog

N95

Už to bude takmer rok, čo s ňou stál na tomto skurvenom mieste. Bude to už takmer rok, čo jej v tom chlade dal svoj kabát lebo sa nemohol pozerať ako sa trasie zimou. Nestihol si ani uvedomiť ako ten čas rýchlo letí. Nevie kedy ten rok mohol ubehnúť a ani len netuší ako. Od určitého momentu akoby prestal počítať dni a prestal aj žiť. Ostal visieť niekde medzi oblakmi strateného raja a plameňmi večného zatratenia, niekde, kde diabol už nedosiahne, no anjeli sa tam ešte stále boja vkročiť. Na tom mieste sa budujú vily z karát s pikovou dámou a zo snov sa stávajú nočné mory.

Prežíval a prežíva dodnes. Vyhýbal sa tomu smradľavému miestu tak ako sa zviera, ktorému človek ublížil, vyhýba blízkosti ľudí. No dnes ho tam opäť zaviedli kroky a to ani sám nevedel ako. Pozeral sa z okna nočáku a videl sám seba ako ju tam pred rokom, objímal a neustále jej opakoval, že ráno bude dobre. Akoby len včera prosil kamaráta aby ju na tú pohotovosť zaviezol a dal by mu vtedy všetko, čo mal, len aby to spravil. Držal ju za ruku a odniesol až domov. Dal by celý svoj život len aby jej bolo vtedy lepšie a netrápila sa tak. Ten naivný blázon. Dobre mu tak – zaslúžil si to!

 

Zvykám si

31.01.2018

Na Teba Na seba Na čas Rieku v nás Absenciu fráz Ticho más Tvoj hlas. Si tu, si tam Rozkvitám… Dnes to vítam Nepočítam Z pier Ti čítam Lásku dýcham Vzdychám. Radosť Farebnosť Občas hosť Nemravnosť A dosť! Zvykám si Na Teba, Na seba, Na nás.

Z druhej strany

01.08.2017

Chcel som kričať ale jazyk mi stŕpol ako všetko, čo som kedy nosil na srdci a na duši Chcel som plakať ale oči dávno vyschli a odišiel z nich cit, pokoj aj nádej že raz ten príval dažďa príde Svet je zrazu opäť prázdny a každým dňom je z neho menej a menej. Len ja sa zväčšujem aby som vypĺňal tú prázdnotu svojou zbytočnou existenciou.

Ďakujem sa dá povedať rôznymi spôsobmi

08.07.2016

Dnes som dočítal zbierku básní ktorú si mi dala ešte v roku 2012 aj s kratučkým venovaním v ktorom si ma nazvala Básnikom Medzičasom som na to venovanie zabudol tak ako na mladícky sen že sa takým básnikom raz naozaj stanem Pripomenula mi to až záložka na ktorej bola rukou načarbaná nedokončená báseň v ktorej Ťa ľutujem za Tvoju slabosť pre pseudobásnikov Asi [...]

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 175
Celková čítanosť: 296879x
Priemerná čítanosť článkov: 1696x

Autor blogu

Kategórie